(BBQ) coastă la grătar la cuptor

(BBQ) coastă la grătar la cuptor
(BBQ) coastă la grătar la cuptor

Când pofta de coaste apare, de obicei nu poți face nimic pentru a o opri. Adică pe lângă consumul de coaste. Sunt atât de satisfăcători. Dulci, sărate, sărate, fragede… sunt ca bomboane de carne. Dar uneori, grătarul pur și simplu nu este o opțiune. Poate că locuiești într-un apartament mic din NYC (ca mine) sau poate că este mijlocul iernii. Indiferent de vreme sau de situația de viață, puteți face coaste uimitor de fragede și delicioase cu această rețetă nemaipomenită. Ultimul lucru pe care veți dori să-l faceți este să epuizați înainte ca toată lumea să-și ia partea echitabilă, așa că asigurați-vă că aveți cel puțin 4-5 coaste per adult, adică aproximativ 2-3 porții pe raft. Iată cum să le prindeți în cuie:

Pregătiți-vă coastele

Primul lucru: clătește-ți coastele. De obicei, coastele vin ambalate în vid și pot fi așezate în lichid pe care cu siguranță doriți să îl spălați. Treceți sub apă rece, uscați, apoi îndepărtați „piele de argint”. Aceasta este bucata strălucitoare, albă de membrană, care se așează deasupra oaselor, pe partea în formă de cupă a coastelor și face lucrurile dure și mestecate odată gătite. Lăsarea membranei va împiedica, de asemenea, frecarea uscată delicioasă să ajungă efectiv pe carnea de coastă. Membrana ar trebui să se desprindă destul de ușor (mai ales dacă este o membrană deosebit de groasă), dar dacă nu, folosiți cuțitul pentru a ajuta la slăbirea lucrurilor. Perforați membrana cu un cuțit și treceți-o cât mai departe sub membrană pentru a începe să o slăbiți de coaste. Odată ce reușiți să puneți vârful cuțitului sub membrană, ar trebui să îl puteți trage cu ușurință de pe coaste. Folosirea de prosoape de hârtie sau pensete de bucătărie rezistente poate ajuta la prinderea membranei și o smulgere mai ușoară.

Din când în când veți găsi un suport care are deja îndepărtată membrana. Dacă nu ești sigur sau dacă ai prefera să nu te deranjezi, întreabă măcelarul de la magazinul tău alimentar preferat. După ce ați terminat de pregătit coastele, asigurați-vă că curățați chiuveta și blatul din jur.

Asezoneaza bine

Cheia pentru coaste delicioase este aroma robustă. Aceasta începe cu condimentarea. Asigurați-vă că acoperiți cu o cantitate bună de sare cușer și piper proaspăt spart. Adăugăm, de asemenea, un frec uscat coastelor noastre pentru a adăuga un plus de dulceață și aromă. Lăsați sarea și condimentele să stea pe coaste timp de aproximativ 30 de minute înainte de a coace, pentru a lăsa cu adevărat acea aromă să se înmoaie.

Fă-ți nădejde

Partea preferată a tuturor de a mânca coaste trebuie să fie sosul. Asta și să ai o scuză legitimă să mănânci cu mâinile tale. Al nostru este delicios de dulce, savuros și lipicios, ca un sos bbq clasic, dar de nivelul următor. Este mult mai bun decât orice vine dintr-o sticlă. Sosul poate fi preparat din timp și păstrat la frigider până la 2 săptămâni. De asemenea, vă puteți flexi mușchiul creativ cu aceste opțiuni delicioase de casă.

Chei pentru tandrețe maximă

Coastele au o mulțime de țesut conjunctiv care are nevoie de timp pentru a se înmuia și a se descompune. Dar, din moment ce coastele nu sunt o bucată de carne deosebit de groasă, un timp lung de gătire le face vulnerabile la uscare înainte ca acestea să ajungă fiecare la frăgezimea lor caracteristică. Cheia pentru a găti coaste grozave la cuptor este un echilibru între temperatura scăzută, mult timp și reținerea umidității. Pe al nostru le gatim la 300° timp de 2 ore sub un strat de folie bine invelit. Folia se asigură că nu scapă prea mult lichid în timp ce gătirea scăzută-lentă descompune țesutul conjunctiv. Cea mai bună parte este, spre deosebire de grătar, această rețetă este complet fără mâini. Se baga la cuptor, se acopera cu folie si se lasa sa fiarba. Asigurați-vă că le gătiți cu partea osoasă în jos pentru a crea mult flux de aer în jurul raftului. Apoi ungeți cu sos și puneți la grătar câteva minute pentru a se carameliza și a crocanți crusta.

Încercați mai departe să gătiți coaste din Louisiana în aragazul lent!

Resturile pot fi refrigerate până la 4 zile și congelate, bine învelite în folie, până la 3 luni.

Le-ai facut pana acum? Spune-ne cum a fost în comentariile de mai jos!

RANDAMENTE: 4 PORȚII
TIMP DE PREGĂTIRE: 0 ORE 15 MIN
TIMP TOTAL: 2 ORE 20 MIN

INGREDIENTE
PENTRU COSTELE
2 lb. coaste pentru copii
1/2 c. zahăr brun la pachet
2 lingurite sare cușer
1 lingura. praf de usturoi
1/2 linguriță. piper negru proaspăt măcinat
1/2 linguriță. paprika
1/2 linguriță. muştar măcinat
1/4 lingurita. cayenne
PENTRU SOS GRĂTAR
1 1/2 c. ketchup
1 c. zahăr brun la pachet
1/2 c. apă
1/4 c. oțet de mere
1 lingura. sos Worcestershire
1 lingura. melasă
1 lingura sare cușer
1/2 linguriță. praf de usturoi
1/2 linguriță. praf de ceapa
1/4 lingurita. muştar măcinat
1/4 lingurita. paprika

DIRECTII
1- Preîncălziți cuptorul la 300° și tapetați o tavă de copt cu folie de aluminiu. Dacă coastele tale au o membrană subțire peste oasele din spate, îndepărtați-l glisând cu grijă un cuțit sub membrană și apoi îndepărtați-l.

Î2- ntr-un castron mic amestecați zahărul brun, sarea, pudra de usturoi, piperul, boia de ardei, pudra de muștar și cayenne. Frecați amestecul peste coaste și puneți-l pe tava de copt pregătită. Acoperiți cu folie și coaceți până se înmoaie, 2 ore.

3- Între timp, faceți sos de grătar: într-o cratiță medie la foc mediu, combinați toate ingredientele pentru sos. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă, amestecând din când în când, până se îngroașă, 1 oră.

4- Întoarce cuptorul la grătar. Scoateți folia de pe coaste și ungeți ambele părți cu sos grătar. Se prăjește până când sosul începe să se caramelizeze, 2 până la 4 minute.

(BBQ) coastă la grătar la cuptor
(BBQ) coastă la grătar la cuptor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*