Căpșună și cremă strat tort

Căpșună și cremă strat tort

Această prăjitură delicată este inspirată de fraisier, un tort franțuzesc făcut din straturi de burete, căpșuni și smântână. Prăjiturile Fraisier sunt elaborate și combină de obicei mai multe componente pentru a face umplutura cu cremă, dar această prăjitură cu căpșuni este mai ușoară, mai lejeră și mult mai casual. Pentru a evita strivirea prăjiturii la feliere, folosiți un cuțit zimțat în mișcări lungi și uniforme pentru a tăia felii curate.

Căpșună și cremă strat tort
Căpșună și cremă strat tort

INGREDIENTE

1 ½ kg de căpșuni proaspete, decojite

½ cană/100 grame zahăr granulat

1 cană/240 grame smântână groasă, rece

1 cană/240 grame crème fraîche, mascarpone sau smântână, la rece

Un praf de sare cușer

1 rețetă de pandișpan, copt într-o tavă arcuită de 9 inci și răcit

PREGĂTIREA

Pasul 1

Umpleți o cratiță mică cu aproximativ 1 inch de apă și lăsați-o la foc mediu până când apa se aburește.

Pasul 2

Între timp, tăiați grosier aproximativ un sfert din căpșuni și combinați într-un castron mediu rezistent la căldură cu zahărul. Acoperiți strâns vasul și puneți-l peste cratiță. Reduceți căldura, dacă este necesar, pentru a menține apa chiar sub un foc mic și lăsați fructele de pădure să stea, învârtind vasul o dată sau de două ori pentru a dizolva orice bulgări de zahăr încăpățânat, până când își eliberează toate sucurile, sunt moale și înoată într-un recipient translucid. lichid roșu, 35 până la 45 de minute. Scoateți vasul de pe foc, descoperiți și strecurați printr-o strecurătoare cu plasă fină. (Ar trebui să aveți 1/2 până la 3/4 cană de sirop de căpșuni.) Boabele moale își vor fi dat culoarea și aroma și, deși nu le veți folosi în tort, sunt totuși gustoase. Rezervați fructele de pădure pentru a le pune peste clătite sau iaurt.

Pasul 3

Într-un castron mediu separat, combinați smântâna groasă, crème fraîche și sarea. Bateți amestecul energic cu mâna sau bateți cu un mixer de mână la putere medie-mare, până când este gros, ușor și ținând un vârf mediu. Răciți bolul cu frișcă. Tăiați subțiri căpșunile crude rămase pe lungime.

Pasul 4

Răsturnați pandișpanul pe o farfurie plată de servire sau pe un suport de prăjitură. Ținând un cuțit lung zimțat pe orizontală și paralel cu suprafața de lucru, folosiți-l pentru a marca ușor pe toată marginea prăjiturii la mijloc. Apoi, folosind mișcări lungi și egale și ținând în continuare cuțitul paralel cu suprafața, tăiați prajitura curățită, folosind semnele de scorare ca ghid, pentru a o tăia în două straturi uniforme. Pune stratul superior deoparte.

Pasul 5

Folosește o pensulă de patiserie pentru a tampona câteva linguri de sirop de căpșuni peste stratul inferior, înmuiând ușor întreaga suprafață. Scoateți vasul cu smântână din frigider și întindeți aproximativ jumătate din ea peste stratul înmuiat, apoi întindeți-o într-un strat uniform până la margini. Aranjați jumătate din căpșunile feliate deasupra cremei, apoi puneți al doilea strat de prăjitură deasupra primului, cu partea tăiată în sus. Înmuiați ușor stratul superior al prăjiturii cu siropul de căpșuni, rezervând orice sirop rămas pentru servire. Întindeți smântâna rămasă deasupra prăjiturii, apoi îngrămădiți deasupra căpșunile rămase feliate. (Dacă nu se servește imediat, se acoperă ușor și se dă la frigider până când este gata de servire.)

Pasul 6

Tăiați prăjitura cu un cuțit zimțat și serviți. Stropiți feliile cu orice sirop de căpșuni rămas. Tortul se servește cel mai bine în ziua în care este făcut, dar se va păstra, acoperit și rece, până la 3 zile.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*