Cum să proiectați o casă mică: 18 idei creative de design și decor pentru case mici

Cum să proiectați o casă mică: 18 idei creative de design și decor pentru case mici
Cum să proiectați o casă mică: 18 idei creative de design și decor pentru case mici

Cauți inspirație de design pentru interiorul casei tale mici? Viața în spațiu mic înseamnă că va trebui să găsiți modalități creative de a face mai mult cu mai puțin. Mai jos, vă împărtășim 19 idei mici de amenajare și decorare a casei pe care le puteți folosi!

Începeți cu o paletă de culori neutre

Începeți cu o paletă de culori neutre

Există un motiv pentru care culorile deschise ale vopselei sunt atât de populare în interioarele mici ale caselor. Culorile precum alb, gri și bej ajută camerele să se simtă mai aerisite și mai mari decât sunt de fapt, deoarece neutrele reflectă bine lumina. Având o bază neutră pentru casa dvs. mică, vă este ușor să vă schimbați stilul de decorare după cum doriți, fie că doriți să fie o ascunzătoare boem fermecătoare sau un refugiu minimalist elegant.

O idee incredibil de populară pentru depozitarea locuinței Tiny House este utilizarea spațiului de sub scări.

Fii strategic cu modele și explozii de culoare

Fii strategic cu modele și explozii de culoare

Deși prea multe modele și culori concurente pot face casele mici să se simtă mai mici, adăugarea de câteva elemente de culoare și piese de excepție poate oferi interiorului casei tale mici un aspect proaspăt, nou. Un spătar distractiv în bucătărie, un perete cu accent luminos în camera de zi sau faianta neașteptată la duș sunt toate modalități de a experimenta designul fără a trece peste bord.

Optează pentru Accente naturale

Optează pentru Accente naturale

Pentru unii oameni, viața sustenabilă este extrem de importantă, iar multe planuri pentru amenajarea interioară a casei mici țin cont de acest lucru, folosind articole recuperate sau renovate. De la tratarea și vopsirea lemnului recuperat pentru blaturi și pardoseli până la utilizarea vopselei sau tapetului ecologic, adăugarea shiplap pe pereți pentru textura, proiectarea și decorarea casei tale mici te poate ajuta să te angajezi într-un stil de viață mai durabil!

Decorați cu Plante

Decorați cu Plante

Plantele de apartament aduc o mulțime de viață oricărei case, făcându-le un plus grozav pentru decorul casei mici! Agățați verdeață de tavan, montați plante pe perete sau folosiți suculente ca decor natural pentru a vă amenaja spațiul și a menține aerul proaspăt. Ai putea chiar să începi o grădină interioară de plante medicinale!

Deveniți funky cu iluminare

 

Deveniți funky cu iluminare

Amenajarea unei case mici poate fi dificilă, deoarece nu doriți să copleșiți spațiul. Din fericire, iluminatul este singurul loc în care a trăi mare într-o casă mică este ușor, deoarece nu ocupă prea mult spațiu! Agățați un candelabru în dormitorul dvs., instalați becuri Edison în dormitorul dvs. sau scoateți în evidență camera de zi a casei dvs. mici cu o lampă modernă de la mijlocul secolului.

Profitați la maximum de spațiul vertical

Dacă ai rămas fără spațiu în casa ta, mergi pe verticală! Decorarea casei mici necesită să fiți creativ, așa că maximizați spațiul pe perete instalând rafturi plutitoare, mese de ascuns și birouri de perete. De asemenea, puteți agăța fotografii, plante și alte decoruri deasupra nivelului ochilor pentru a crea iluzia de înălțime și pentru a duce decorul dvs. mic de acasă la nivelul următor.

Decorarea Tiny House necesită să fii creativ, iar o modalitate de a gândi în afara cutiei este cu pereții tăi.

Subliniați conexiunea cu natura

Subliniați conexiunea cu natura

Unele dintre cele mai bune idei de amenajare a casei mici sunt cele care maximizează spațiile de locuit în aer liber. Adăugarea unei terți mari sau a unei curți mari, proiectarea unei curți mici, instalarea de luminatoare sau ferestre care se deschid spre exterior și decorarea cu plante sunt toate modalități unice de a amesteca natura în designul interior și exterior al casei tale.

Instalați uși franceze

Instalați uși franceze

Dacă vă întrebați cum să faceți spațiile mici să pară mai mari, instalarea ușilor franțuzești este o modalitate excelentă de a deschide intrarea casei tale mici și de a aduce lumină naturală în casa ta. Indiferent dacă stilul tău de decor este rustic șic, minimalist sau orice altceva, poți aplica acest mic sfat de amenajare interioară pentru orice stil de decorare.

Economisiți spațiu cu ușile glisante

Vrei să creezi camere distincte în casa ta mică, fără a o face să pară mai mică? Ușile glisante – cum ar fi ușile de buzunar și ușile de hambar rulante – nu ocupă o tonă de metri pătrați și reprezintă un plus elegant spațiilor mici de locuit. Această idee de decorare a casei mici este, de asemenea, o modalitate perfectă de a adăuga intimitate băii și dormitoarelor.

Utilizați covoare și alergători

Utilizați covoare și alergători

Podelele casei tale mici pot avea un impact mare asupra restului designului tău interior. De exemplu, puteți face holul scurt să se simtă mai lung cu un alergător. De asemenea, puteți folosi curele pentru a face anumite zone să se simtă coezive, cum ar fi o bucătărie combinată și o sufragerie. Între timp, folosirea covoarelor mai mici pentru a distinge diferitele zone ale casei tale poate da iluzia unor spații separate fără a schimba planul casei tale mici!

Alegeți mobilier multifuncțional

Alegeți mobilier multifuncțional

Mobilierul bun pentru case mici ar trebui să combine atât forma, cât și funcția. Din fericire, există o mulțime de idei de mobilier care economisesc spațiu pe care le puteți testa! Căutați o măsuță de cafea la modă care să funcționeze ca otoman, canapele care se pliază în paturi, birouri de ascuns și alte mobilier cu potențial ascuns de depozitare!

Investește în aparate miniaturale

Investește în aparate miniaturale

Când locuiți într-o casă mică, aparatele dvs. ar trebui să ocupe mai puțină suprafață decât ar avea într-o casă de dimensiuni normale. Optarea pentru frigidere compacte, cuptoare, mașini de spălat vase, cuptoare cu microunde și aparate de cafea este o idee mică de bucătărie care economisește spațiu și bani! Folosirea unei unități de spălat rufe combinate în loc de mașini de spălat și uscători separate este o altă modalitate de a crea spațiu într-o cameră mică.

Utilizați pași pentru depozitare

Utilizați pași pentru depozitare

Când îmbrățișați locuința în case mici, va trebui să implementați soluții creative de depozitare. Multe case mici investesc în sertare pentru scări pentru a ține haine, oale și tigăi și alte articole esențiale. În plus, poți chiar să folosești spațiul de sub scări ca un dulap în miniatură sau să instalezi dulapuri în care poți depozita obiecte decorative, cărți, pălării și multe altele!

Sau economisiți spațiu cu o scară

Sau economisiți spațiu cu o scară

O altă idee excelentă de amenajare interioară a unei case mici este să instalați scări în loc de trepte! În timp ce scările ocupă mult spațiu în casele mici, scările pot elibera spațiu atât atunci când sunt în uz, cât și când sunt depozitate! Nu numai că scările vă oferă acces la o mansardă sau un spațiu de depozitare, dar pot adăuga și o notă de fler rustic sau industrial.

Alegeți paturi supraetajate pentru copii

Alegeți paturi supraetajate pentru copii

Paturile supraetajate sunt o opțiune grozavă de amenajare a casei mici pentru orice familie care trăiește stilul de viață mic. Nu numai că această idee de paturi mici economisește spațiu în dormitoarele comune, dar poți adăuga și spațiu de depozitare la paturile supraetajate cu sertare sau rafturi. Dacă ai o familie numeroasă și mult spațiu vertical, poți chiar să te triplezi și să ai trei paturi la un pat supraetajat în loc de doar două!

Înaltă-ți patul

Înaltă-ți patul

Amenajările caselor mici cu paturi la mansardă sunt încercate și adevărate. Deși s-ar putea să nu aveți spațiu pentru un dormitor separat într-o casă atât de mică, ridicarea patului vă permite să creați o anumită separare între zonele de zi și de dormit. Dacă prețuiești confidențialitatea și vrei să ții oaspeții departe de dormitorul tău de acasă, ia în considerare acest tip de plan de etaj.

Construiește o mansardă cu plasă

Construiește o mansardă cu plasă

Locuiește într-o casă mică cu copii? Dacă vă faceți griji că nu au suficient spațiu pentru o cameră de joacă completă, luați în considerare investiția într-o renovare a casei mici, la prețuri accesibile, transformând spațiul vertical disponibil într-un colț care economisește spațiu pentru timpul de somn, lectură sau jocuri, folosind o mansardă din plasă.

Regândește-ți raftul de cărți

Regândește-ți raftul de cărți

Atunci când decizi să îmbrățișezi viața minusculă, nu trebuie să oferi lecturile tale preferate. Folosiți tehnici minimaliste de organizare, cum ar fi rafturi plutitoare sau biblioteci DIY, pentru a vă dezordinea rafturile de cărți și pentru a afișa poveștile preferate în locuri altfel inutilizabile, cum ar fi colțurile, în casa dvs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*