Torte scurte cu lămâie și afine

Torte scurte cu lămâie și afine
Torte scurte cu lămâie și afine

Un shortcake cu căpșuni este desertul de vară prin excelență; aici, îi dăm un pic de schimbare. Biscuiții untoși, fulgi, sunt încoronați cu un lemon curd de casă (cumpărat din magazin ar fi bine!), afine îndulcite și o frișcă ușor. Este acru și dulce – și incredibil de bun. Se simte ca un amestec între un shortcake și un scone și ne face să ne dorim ca toți biscuiții să vină cu lemon curd proaspăt.

Le-ai facut pana acum? Spune-ne cum a fost în comentariile de mai jos!

Torte scurte cu lămâie și afine
Torte scurte cu lămâie și afine

RANDAMENTE: 6 PORȚII
TIMP DE PREGĂTIRE: 0 ORE 20 MIN
TIMP TOTAL: 1 ORA 45 MIN

INGREDIENTE
PENTRU LEMON CURD
4 galbenusuri mari
3/4 c. zahar granulat
Coaja de 1 lămâie mare
1/2 c. suc proaspăt de lămâie
Un praf de sare cușer
4 linguri. (1/2 baton) unt

PENTRU SURMATURI
2 1/2 c. făină universală
1/4 c. zahar granulat
1 lingura. praf de copt
1 lingura sare cușer
1/2 c. (1 baton) unt, rece și tăiat în bucăți de 1/2 inch, plus unt topit pentru periaj
3/4 c. zară rece
Zahăr turbinado, pentru stropire

PENTRU Afine
2 c. afine
3 linguri. zahar granulat
Coaja și suc de 1/2 lămâie
PENTRU Frisca
3/4 c. smantana
2 linguri. zahăr pudră

DIRECTII
LEMON CURD

1- Într-o cratiță medie, la foc mediu-mic, fierbeți gălbenușurile de ou, zahărul granulat, coaja de lămâie, sucul de lămâie și sarea, amestecând pentru a dizolva zahărul. De îndată ce amestecul începe să fiarbă, reduceți focul la mic și fierbeți, amestecând constant, până se îngroașă ușor, aproximativ 1 minut. Se ia de pe foc și se amestecă cu untul până se omogenizează.

2- Se strecoară amestecul de gălbenușuri de ou printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron mic. Dă la rece până se răcește.

BISCUIȚI
1- Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul granulat, praful de copt și sarea. Adăugați bucăți de unt și, folosind mâinile sau un tăietor de patiserie, amestecați untul în amestecul de făină până se formează bucăți de mărimea unei nuci. Adăugați zara și amestecați cu o lingură de lemn până se formează un aluat umplut.

2- Întoarceți aluatul pe o suprafață de lucru și frământați până se omogenizează și se omogenizează. Tapați aluatul până la 3/4″ grosime. Folosind un tăietor rotund de 3″, tăiați rondele, adunând resturi și bătuți 3/4″ grosime dacă este necesar pentru a obține 6 rondele.

3- Aranjați rondele pe o tavă de copt tapetată cu pergament. Ungeți blaturile cu unt topit și stropiți cu zahăr turbinado. Congelați 15 minute.

4- Preîncălziți cuptorul la 400°. Coaceți biscuiții până când vârful și fundul sunt aurii, 15 până la 18 minute. Se lasa sa se raceasca aproximativ 15 minute.

AFINE
Într-un castron mediu, combinați afinele, zahărul granulat, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Lasă să stea 30 de minute.

Frisca si MONTAJ
1- Într-un castron mare, folosind un mixer de mână la viteză medie-mare (sau într-un vas al unui mixer cu suport prevăzut cu accesoriu pentru tel), bate smântâna și zahărul pudră până se formează vârfuri medii tari.

2- Tăiați biscuiții în jumătate. Jumătatea inferioară de sus cu lemon curd, afine și frișcă. Închideți cu jumătatea superioară de biscuiți.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*