Placintă Atlantic Beach

Placintă Atlantic Beach
Placintă Atlantic Beach

Iubitori de plăcintă cu bezea cu lămâie și lămâie, adunați-vă în jur! Perfecționată de bucătarul Bill Smith la restaurantul său emblematic, Crook’s Corner din Carolina de Nord, plăcinta de pe plaja Atlantic este o răsturnare a unui desert de bază din Carolina de Nord. A luat plăcintele pe care și le amintea din tinerețe și a schimbat toppingul de bezea cu o frișcă mult mai ușoară. Ceea ce face acest desert rece și cremos cu adevărat unic este crusta de plăcintă cu biscuiți. Biscuiții sunt zdrobiți într-un robot de bucătărie și combinați cu unt și zahăr (noi am optat pentru maro deschis!), asemănător cu un biscuit Graham sau cu crusta de plăcintă de prăjituri. Pentru un plus de unt, am folosit biscuiți cu unt în loc de biscuiții tradiționali Ritz.

Crusta de biscuit 101

Crusta de biscuiți nu este deloc complicată, dar există o modalitate corectă de a face acest lucru.
—Obțineți dimensiunea potrivită a firimiturii: cu cât pisați pesmeturile mai mici, cu atât va fi mai ușor să apăsați uniform crusta în tava de plăcintă. Dar nu merge atât de departe încât firimiturile să se transforme în praf.
— Fixarea unei cruste glisante: Dacă descoperiți că crusta dvs. de plăcintă începe să alunece pe părțile laterale ale tăvii, lăsați-o să se termine de coacere și apăsați-o înapoi în formă cu un pahar sau o ceașcă de măsurat cât este încă caldă. Pe măsură ce crusta se răcește, va păstra forma potrivită.

Ou întreg vs. Crema cu galbenus de ou

Asemenea plăcintelor cu bezea cu lămâie și lămâie, Atlantic Beach Placintă este o plăcintă cu cremă coaptă. Plăcintele cu cremă sunt făcute dintr-o bază de gălbenușuri de ou, lapte, zahăr și un fel de aromă. Gălbenușurile de ou fac crema super netedă și cremoasă, dar prea mult poate face ca crema să aibă un gust puțin ou și greu. Adăugarea a două ouă întregi vă va ajuta să obțineți textura perfectă fără o tonă de aromă de ouă.

Această plăcintă este modalitatea supremă de a încheia o sărbătoare copioasă din sud sau de a satisface pofta de gustare târziu. Păstrați feliile rămase în farfuria de plăcintă, acoperiți cu folie de plastic și păstrați la frigider până la 4 zile.

Placintă Atlantic Beach
Placintă Atlantic Beach

RANDAMENTE: 12 PORȚII
TIMP DE PREPARARE: 1 ORA 10 MIN
TIMP TOTAL: 4 ORE 0 MIN

INGREDIENTE
CRASTĂ DE CRACKER
2 1/2 mâneci biscuiți cu unt (aproximativ 75 biscuiți/250 g.)
1/2 c. unt, înmuiat
1/4 c. zahăr brun deschis la pachet

Umplutură cu cremă cu lămâie și lămâie
4 galbenusuri mari
2 ouă mari
1 cutie (14 oz.) de lapte condensat îndulcit
1/3 c. suc proaspăt de lămâie (din aproximativ 2 lămâi mari)
1/3 c. suc proaspăt de lămâie (de la 3 până la 4 lime mari)

TOPPING SI MONTAJ cu frisca
1 c. smantana
3 linguri. zahăr brun deschis
1 lingura coaja de lamaie rasa fin
1 lingura coaja de lime rasă fin
Sare de mare fulgioasă

DIRECTII
CRASTĂ DE CRACKER
1- Într-un robot de bucătărie, pulsați biscuiți până când sunt măcinați fin, cu câteva bucăți de mărimea unui bob de mazăre rămase, 25 până la 30 de impulsuri. Adăugați untul și zahărul brun și continuați să pulsați până când untul este încorporat și începe să se formeze un aluat sfărâmicios, aproximativ 15 impulsuri.

2- Transferați amestecul de biscuiți într-o tavă de sticlă pentru plăcintă de 9 inchi. Apăsați într-un strat uniform în partea inferioară și în sus a tavii. Congelați 10 minute.

3- Preîncălziți cuptorul la 350°. Coaceți crusta până când devine maro auriu și miroase a nuci și parfumat, aproximativ 15 minute. Lasam sa se raceasca putin, aproximativ 10 minute.

Umplutură cu cremă cu lămâie și lămâie

1- Într-un castron mediu, bateți gălbenușurile, ouăle și laptele până se omogenizează. Adăugați sucul de lămâie și sucul de lămâie și amestecați până se omogenizează.

2- Turnați crema în coajă de plăcintă. Continuați să coaceți până când centrul plăcintei este așezat, dar încă ușor agitat, aproximativ 18 minute.

3- Transferați farfuria de plăcintă pe un grătar și lăsați să se răcească 1 oră. Se da la frigider si se da la rece pana la rece, aproximativ 2 ore.

TOPPING SI MONTAJ cu frisca
1-Folosind un mixer electric la viteză medie-mare sau un tel, într-un bol mediu, bate smântâna și zahărul brun până se formează vârfuri tari, 5 până la 7 minute. Folosind o pungă sau o spatulă, puneți deasupra plăcintei răcite cu frișcă.

2- Se presara cu coaja de lamaie si coaja de lime si un praf de sare de mare.

3- Pregătiți înainte: plăcinta poate fi făcută cu 4 zile înainte. Acoperiți farfuria de plăcintă cu plastic și răciți.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*