Tort petardă cu lămâie și fructe de pădure

Tort petardă cu lămâie și fructe de pădure
Tort petardă cu lămâie și fructe de pădure

Nimic nu spune 4 iulie ca un desert patriotic roșu, alb și albastru, în special acest tort de petardă cu lămâie și fructe de pădure. Este decorat cu o explozie de culoare pentru a se potrivi cu festivitățile de pe cer. Căutați mai multe delicii festive demne de Ziua Independenței? Încercați o prăjitură cu steag cu fructe, coaja libertă învolburată psihedelic sau căpșuni petarde.

Pentru o explozie de aromă, turnarea noastră asupra prăjiturii clasice petarde se transformă de la tort alb la un aluat acidulat de lămâie, cu vârtejuri cu arome de afine și căpșuni. Cu toate decorațiunile și vibrațiile distractive ale acestui tort, s-ar putea părea că ar putea dura ceva timp pentru a face, dar adevărul este că nu ar putea fi mult mai ușor! Aluatul este pregătit cu îndrăgitul amestec de prăjitură la cutie și budincă de lămâie instant, ceea ce înseamnă mai puține pași și mai puține ingrediente de măsurat. Partea de decorare poate dura un minut sau două, dar nu mult mai mult – este, de asemenea, prietenoasă pentru copii și distractiv de făcut.

Tort petardă cu lămâie și fructe de pădure
Tort petardă cu lămâie și fructe de pădure

RANDAMENTE: 8 – 12 PORȚII
TIMP DE PREGĂTIRE: 0 ORE 15 MIN
TIMP TOTAL: 2 ORE 15 MIN

INGREDIENTE
Spray de gatit
1 cutie (15,25 oz.) amestec alb pentru tort
1 pachet (3,4 oz.) amestec de budincă de lămâie instant
4 ouă mari
1/2 c. ulei vegetal
1 c. plus 1 lingura. (sau mai mult) apă călduță
1/4 c. gem de zmeură
7 (sau mai multe) picături de colorant alimentar în gel roșu, împărțite
1/4 c. dulceata de afine
7 (sau mai multe) picături de colorant alimentar în gel albastru, împărțite
3 c. zahăr pudră
2 linguri. suc proaspăt de lămâie
1/4 c. stropi roșu, alb și albastru

DIRECTII

1- Preîncălziți cuptorul la 350°. Ungeți ușor o tigaie Bundt cu spray de gătit.

2- Într-un castron mare, amestecați amestecul de prăjitură și amestecul de budincă de lămâie pentru a se combina. Adăugați ouăle, uleiul și 1 cană de apă călduță. Folosind un mixer electric la viteză medie-mare, bateți până la omogenizare, aproximativ 1 minut.

3- Răzuiți 1 cană de aluat de lămâie într-un castron mediu. Se amestecă dulceața de zmeură și 5 picături de colorant alimentar roșu în aluat până se combină. Adăugați mai mult colorant alimentar, câte o picătură, dacă se dorește o culoare roșie mai intensă.

4- Răzuiți încă 1 cană de aluat de lămâie într-un alt castron mediu. Se amestecă dulceața de afine și 5 picături de colorant alimentar albastru în aluat până se combină. Adăugați mai mult colorant alimentar, câte o picătură, dacă se dorește o culoare albastră mai intensă.

5- Turnați aluatul roșu în fundul tavii pregătite. Turnați aluatul de lămâie rămas peste aluatul roșu. Turnați aluatul albastru peste aluatul de lămâie.

6- Coaceți până când un tester introdus în centru iese curat, 40 până la 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava 15 minute, apoi se intoarce pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

7- Între timp, într-un castron mediu, amestecați zahărul pudră, sucul de lămâie și 1 lingură de apă călduță, adăugând mai multă apă picătură cu picătură, dacă este necesar, până când amestecul este dens și neted și obține o consistență asemănătoare lavei.

8- Scoateți o grămadă de 1/4 cană de glazură albă într-un castron mic și adăugați 2 picături de colorant alimentar roșu. Scoateți încă 1/4 cană de glazură albă într-un alt castron mic și adăugați 2 picături de colorant alimentar albastru.

9- Stropiți prajitura cu glazură albă, apoi albastră, apoi roșie. Presărați stropii deasupra. Lăsați glazura să se stabilească aproximativ 30 de minute înainte de a tăia felii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*