Uşor Milkshake de ciocolată

Uşor Milkshake de ciocolată
Uşor Milkshake de ciocolată

Nimic nu spune „fără griji” ca un milkshake rece, cremos, cu ciocolată. Pe la sfârșitul anilor 1800, un milkshake era o băutură de whisky îngroșată cu smântână și gălbenușuri de ou. Din fericire, whisky-ul a fost înlocuit cu sirop, iar agentul de îngroșare a devenit înghețată în anii 1920 pentru a face cel mai bun desert de băut cunoscut omenirii.

Am îmbunătățit acest produs de bază de vară, schimbând laptele cu smântână groasă și adăugând sos de ciocolată de casă pentru a obține cel mai cremos, cel mai ciocolată shake imaginabil. Ingredientul secret este doar un praf de sare. Simțiți-vă liber să dublați, triplați sau cvadruplicați această rețetă dacă hrăniți o mulțime.

Trebuie să folosiți smântână groasă?

Crema grea adaugă o cremozitate incontestabilă, dar nu trebuie să o folosești. Puteți încerca jumătate și jumătate, lapte integral sau laptele vegan preferat și totuși puteți face un milkshake delicios (inclusiv sosul de ciocolată!). Dacă optați pentru altceva decât smântână groasă, nu ezitați să folosiți frișca preferată, cumpărată din magazin, sau să urmați rețeta noastră de frișcă de casă.

La ce temperatură ar trebui să fie înghețata pentru cel mai bun milkshake?

Găsirea temperaturii țintă pentru înghețată este cheia pentru a obține un milkshake care are grosimea potrivită: nici prea gros și nici prea subțire. Pentru cele mai bune rezultate, înghețata trebuie să fie fermă, dar totuși să se poată scoate. Păstrați înghețata depozitată în partea principală a congelatorului pentru a evita fluctuațiile de temperatură, care pot duce la formarea de cristale de gheață și la o textură ciudată.

Variante

Uneori vrei ceva mai mult decât ciocolată. Simțim în totalitate asta. Această rețetă este o bază perfectă pentru a adăuga aromele preferate de ciocolată. Puteți chiar să aruncați puțin whisky, așa cum făceau pe vremuri. Iată câteva combinații pentru a începe:

– Nutella + coaja de portocala

– unt de arahide + banane congelate

– Unt de migdale + fulgi de cocos prajiti

– scortisoara macinata + piper cayenne

Cu ce ​​altceva poți acoperi un milkshake de ciocolată?

Orice dorinta ta de dulce. Crumbles de biscuiți, bomboane de ciocolată, stropi de curcubeu, nuci pecan tocate, caramel sărat, căpșuni mărunțite… am putea continua! Dacă toppingurile sunt foarte groase, aveți la îndemână o lingură. Căutați mai multe idei de rețete de milkshake? Vă avem acoperit!

Uşor Milkshake de ciocolată
Uşor Milkshake de ciocolată

RANDAMENTE: 2 PORȚII
TIMP DE PREGĂTIRE: 0 ORE 5 MIN
TIMP TOTAL: 0 ORE 5 MIN

INGREDIENTE
1/2 c. chipsuri de ciocolată semidulce
1 c. smântână rece rece, împărțită
2 lingurite zahar granulat
1 1/2 c. inghetata de vanilie
1/4 lingurita. sare cușer
Stropi de ciocolată, pentru ornat

DIRECTII

1- Într-un castron mic rezistent la căldură, chipsuri la microunde și 1/4 c. crema la maxim 30 de secunde. Se amestecă până când chipsurile se topesc și se formează un sos lucios.

2- Într-un blender la viteză mare, amestecați zahărul granulat și 1/2 c. smântână până se formează frișcă, 1 până la 2 minute. Folosind o spatulă de cauciuc, transferați frișca într-un castron mic.

3-În blender la viteză mare (nu este nevoie să ștergeți), amestecați înghețata, sarea, restul de 1/4 c. smântână și toate, în afară de 2 linguri. sos de ciocolată până când este omogen, dar încă gros, aproximativ 30 de secunde.

4- Împărțiți milkshake-ul între pahare. Acoperiți cu frișcă, sos de ciocolată rezervat și stropi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*