Cheesecake cu ciocolată și portocale

Cheesecake cu ciocolată și portocale
Cheesecake cu ciocolată și portocale

Pregătire: 1 oră
Gatiti: 1 ora si 15 minute
plus 6 ore de răcire
Mai mult efort
12 – 14 porții

Cheesecake cu ciocolată și portocale
Cheesecake cu ciocolată și portocale

Faceți un desert care se vorbește la masa de Crăciun cu acest cheesecake cremos și bogat cu ciocolată și portocale

Ingrediente
225 g nuci dulce sau digestive
115 g unt nesarat, topit
1 portocală, cu coajă
felii de portocale confiate, de servit (optional)
Pentru umplutura
600 g brânză moale, plină de grăsime
3 ouă, plus 2 gălbenușuri (congelați albușul în plus pentru o altă rețetă)
175 g smantana dubla
175 g zahăr moale brun deschis
350 g ciocolată neagră (cel puțin 70% cacao solidă), tocată grosier, plus suplimentar pentru servire
3 portocale, cu coaja

Metodă
PASUL 1
Pentru umplutură, scoateți brânza moale, ouăle și smântâna dublă din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei cu 1 oră înainte de a începe. Încinge cuptorul la 180C/160C ventilator/gaz 4 și tapetează baza unei forme de tort de 23 cm cu pergament de copt: declipsează inelul, așează pergamentul peste bază și prinde inelul înapoi. Acest lucru va asigura că nu există nicio buză pe fundul cheesecake-ului finit.

PASUL 2
Puneți nucile dulce într-un robot de bucătărie și amestecați până la o firimitură fină. Adăugați untul topit și coaja de portocală, apoi amestecați scurt până când firimiturile sunt acoperite. Turnați amestecul în tava pregătită și presați într-un strat uniform folosind dosul unei linguri. Coaceți 10-15 minute până când baza este ușor crocantă.

PASUL 3
Bateți brânza moale și zahărul brun ușor împreună, cu ajutorul unei teluri electrice, până devine cremoasă. Bateți ouăle întregi, gălbenușurile și smântâna până se omogenizează. Puneți ciocolata neagră într-un castron rezistent la căldură și topește-l în cuptorul cu microunde în rafale de 20 de secunde sau faceți acest lucru într-un castron rezistent la căldură pus peste o tigaie cu apă clocotită, asigurându-vă că vasul nu atinge apa. Se lasa la racit pana se incalzeste la atingere. Se toarnă încet ciocolata topită peste amestecul de brânză moale, amestecând continuu până se omogenizează. Se amestecă coaja de portocală, rezervând portocalele.

PASUL 4
Înfășurați strâns partea de jos a formei de tort în folie pentru a preveni scurgerile, apoi puneți-o într-o tavă adâncă. Turnați umplutura de cheesecake peste baza de biscuiți. Puneți tava în cuptor, apoi turnați suficientă apă fierbinte în tava pentru a ajunge la 2½ cm pe marginea formei de prăjitură. Coaceți timp de 1 oră-1 oră 15 minute până când marginea cheesecake-ului este întărită, dar centrul are o ușoară clătinare (va continua să se înfiereze la frigider).

PASUL 5
Puneți forma de tort pe un grătar, apoi treceți un cuțit mic și ascuțit pe margine pentru a se slăbi. Scoateți folia și lăsați-o să se răcească complet în tavă, apoi lăsați-l la rece cel puțin 6 ore la frigider înainte de a-l scoate pe o farfurie. Segmentați portocalele rezervate, evitând sâmburele și folosiți-le pentru a decora blatul împreună cu o răzătoare de ciocolată neagră și felii de portocale confiate, dacă doriți. Se va păstra acoperit la frigider până la trei zile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*