Mizerie de Eton tropical în câteva minute

Mizerie de Eton tropical în câteva minute
Mizerie de Eton tropical în câteva minute

Pregătire: 25 min
Gatiti: 5 minute
Porții ușoare: 6

Mizerie de Eton tropical în câteva minute
Mizerie de Eton tropical în câteva minute

Impresionează familia și prietenii la masă cu această mizerie Eton fabulos de colorată, cu bezea mărunțită, ananas, papaya, zmeură și nucă de cocos.

Ingrediente
2 cutii de 400 ml lapte de cocos plin de grăsime
100 g zahăr moale brun deschis
1 lingura rom negru (optional)
300 g zahăr pudră
1 albus de ou, batut usor
1 ananas mic, tăiat de coajă, tăiat în jumătate și tăiat în felii
1 papaya, decojită, tăiată în jumătate și tăiată în felii
100 g zmeura
1 lime, tăiată felii
o mână de fulgi de cocos prăjiți

Metodă
PASUL 1
Scoateți crema groasă de nucă de cocos din partea de sus a cutiilor de lapte de cocos într-un castron, rezervând laptele de cocos dedesubt și lăsați-l la rece în timp ce faceți caramelul de nucă de cocos. Măsurați 100 ml lapte de cocos într-o cratiță și adăugați zahărul moale brun deschis, romul și un praf bun de sare. Aduceți la fiert și barbotați timp de 5 minute pentru a face un caramel gros lucios. Se lasa deoparte sa se raceasca putin.

PASUL 2
Pentru a face bezeaua, cerne zaharul pudra peste albusul intr-un bol. Amestecați până când amestecul formează o glazură groasă, flexibilă. Rulați glazura în bile (aproximativ 3 linguri fiecare), puneți-le pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie și puneți-le la microunde la foc mare timp de 1½ min. până se umflă. Nu vă faceți griji dacă arată puțin deformat – nimeni nu va observa când sunt sfărâmați. Se dezlipeste hartia de bucatarie si se pune pe un gratar sa se raceasca.

PASUL 3
Aranjați bezeaua pe un platou, zdrobindu-le puțin. Bateți crema de cocos răcită până se omogenizează, apoi puneți-o peste bezea. Se împrăștie peste fructe, se stropesc cu caramel de nucă de cocos și se stropesc cu fulgi de cocos. La final, stoarceți peste câteva felii de lime, folosindu-le de celelalte pentru a decora farfuria. Serviți la masă cu linguri pentru ca toată lumea să sape.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*