Poarta de capsuni si flori de soc

Poarta de capsuni si flori de soc
Poarta de capsuni si flori de soc

Pregătire: 30 min
Fără bucătar
Uşor
Porți 10

Poarta de capsuni si flori de soc
Poarta de capsuni si flori de soc

Faceți această poartă uimitoare de căpșuni și flori de soc în doar 30 de minute. Pe lângă faptul că arată uimitor, are un gust la fel de bun ca orice dintr-o patiserie de top

Ingrediente
2 x 200 g cutii pentru flan de burete (25 cm)
6 linguri gem de căpșuni sau conserve
400 g căpșuni (căutați unele de dimensiuni similare), tăiate la jumătate
600 ml crema dubla
2 linguri de zahar pudra, plus 150 g
5 linguri de cordial de flori de soc
5-6 zmeură sau niște gel colorant alimentar roz
pumni mici de fistic (opțional), tăiate în bucăți sau mărunțite grosier (vezi sfatul)
coulis de căpșuni sau smântână, de servit

Metodă
PASUL 1
Scoateți baza unei forme de tort de 20 cm cu fundul liber (asigurați-vă că este una adâncă) și folosiți-o ca șablon pentru a decupa un cerc din fiecare cutie de flan. Tăiați resturile de pe flanuri în bucăți mici și lăsați deoparte. Reasamblați forma și tapetați-o cu câteva foi de folie alimentară, lăsând suficientă supraîncărcare pentru a se înveli odată ce forma este umplută.

PASUL 2
Pune un disc de flan in baza formei si intinde pe jumatate din dulceata. Aranjați căpșunile pe exterior, cu suprafața tăiată spre exterior. Dacă aveți căpșuni deosebit de mari sau mici, puneți-le deoparte.

PASUL 3
Bateți smântâna, 2 linguri de zahăr pudră și 3 linguri de cordial de flori de soc într-un castron până când amestecul își menține forma. Tăiați căpșunile rezervate, apoi pliați-le în amestecul de smântână. Folosiți jumătate din cremă pentru a umple centrul tortei, răspândind până la margini, astfel încât să țină căpșunile la loc.

PASUL 4
Împingeți un singur strat de tăieturi de flan tocate în cremă (s-ar putea să aveți câteva resturi de ronțăit) și stropiți peste restul de floare de soc. Amestecați dulceața rămasă prin restul de cremă, întindeți-o peste bucățile de flan și acoperiți cu ultima bucată de flan. Îndoiți peste folie alimentară și apăsați ușor gateaua pentru a compacta straturile. Răciți în timp ce faceți glazura. Poate fi răcit până la 24 de ore.

PASUL 5
Zmeura se zdrobește cu dosul unei furculițe și se amestecă 150 g zahăr pudră pentru a obține o glazură groasă. Adăugați un strop de apă dacă este prea groasă. Alternativ, adăugați suficientă apă în zahăr pudră pentru a face o glazură groasă, apoi adăugați câteva picături de colorant alimentar roz.

PASUL 6
Când sunteți gata de servit, scoateți tortul din tavă și aruncați folia alimentară, apoi transferați-l pe un suport de tort. Întindeți glazura până la margini, apoi împrăștiați fisticul într-un inel în jurul vârfului, dacă folosiți, și serviți cu puțin coulis de căpșuni sau smântână în lateral, dacă doriți.

SFATURI REȚETE

PREPARATI FISTICOI
Fisticul tăiat este albit, decojit și feliat subțire. Au o culoare vibrantă, dar au același gust ca fisticul obișnuit decojit. De obicei, le puteți găsi în magazinele din Orientul Mijlociu sau online la souschef.co.uk.
Pentru a vă pregăti singur, turnați apă clocotită peste fistic decojit și lăsați la macerat timp de 10 minute. Scurgeți și turnați pe un prosop. Frecați între prosop pentru a îndepărta pielea și pentru a dezvălui minunata culoare verde de dedesubt. Tăiați fin pe lungime.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*