Pâine de porumb clasică

Pâine de porumb clasică
Pâine de porumb clasică

Uită-l pe Jiffy! Această pâine de porumb se îmbină foarte repede și este mult mai bună decât cele din cutie și aproape la fel de ușor. Dezbaterea despre pâine de porumb este plină de viață și lungă, cu tabere care preferă dulce în detrimentul fără zahăr sau o pâine de porumb mai uscată în detrimentul prăjiturii. Această versiune se încadrează undeva la mijloc. Pentru un plus de bogăție și delicatețe, am folosit o combinație de zară și lapte în loc de doar lapte. Zahărul brun oferă o notă de dulceață prăjită și scoate în evidență aroma porumbului. Raportul perfect dintre făină și făină de porumb față de lapte și ouă oferă o textură umedă, fără a fi prea asemănătoare unei prăjituri.

Americanii indigeni din ceea ce este acum Mexic au fost primii cultivatori de porumb în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, iar de atunci acesta a evoluat pentru a deveni un aliment de bază în dietele de pe tot globul. Ca răspuns la faptul că făina de porumb nu se combina bine cu drojdia, ca și alte cereale măcinate, bucătarii africani și europeni înrobiți au învățat de la indigenii americani să creeze prăjituri simple și plate din făină de porumb, apă și grăsime. Aluatul a fost modelat, acoperit cu frunze și copt în cenuşă fierbinte. Africanii înrobiți au devenit dependenți de pâinea de porumb pentru portabilitatea și capacitatea sa de a absorbi lichiorul de oală bogat în nutrienți din legumele gătite.

Așa cum fac multe creații alimentare, acele prăjituri plate de porumb au evoluat pe măsură ce bucătarii au adăugat făină de grâu sau de secară, ouă, drojdie și zahăr pentru a crea ceva mai apropiat de pâinea de porumb cu care suntem familiarizați astăzi. Aceste inovații fac prăjiturile mai pufoase, mai fragede și mai ușor de mâncat. În cele din urmă, o versiune de pâine de porumb și-a găsit drum în aproape fiecare casă americană, fiecare puțin diferită și reflectând regiunea sa de origine.

Ar trebui să aibă zahăr pâinea de porumb?

Depinde sincer pe cine întrebi. Unii oameni te-ar da mai devreme afară din casă înainte de a pune zahăr în pâinea de porumb, dar am descoperit că o cantitate mică de zahăr (pâine, zahăr brun în acest caz) aduce frăgezimea și umezeala atât de necesare pâinii.

Ce făină de porumb este cea mai bună?

Vrem ca pâinea de porumb să aibă gust de porumb. Făina de porumb măcinată cu piatră oferă textură și o aromă mai intensă decât porumbul măcinat mediu sau fin.

De ce mi se destramă pâinea de porumb?

Prea multă făină de porumb poate fi căderea pâinii bune de porumb. Când raportul făină/faina de porumb este neregulat, boabele de porumb pot bloca boabele de făină să formeze o rețea de gluten suficient de puternică pentru a menține pâinea de porumb împreună. Măsurați-vă făina introducând linguri în paharul de măsurat și nivelând cu un cuțit pentru a obține o cantitate exactă. Oul este, de asemenea, esențial pentru a vă ajuta pâinea de porumb să țină împreună, nu sări peste el!

Cum se păstrează pâinea de porumb?

Înfășurați restul de pâine de porumb în folie sau folie de plastic și păstrați-l într-un recipient ermetic la frigider până la o săptămână. Acestea se vor păstra, de asemenea, în congelator până la trei luni. Asigurați-vă că înghețați într-un singur strat și dezghețați complet înainte de a mânca.

Această rețetă este un loc excelent pentru a-ți începe călătoria pentru pâine de porumb! Este la fel de perfectă cu un strop de sirop de arțar și o bucată de unt sărat, precum este alături de un bol de chili picant sau de o farfurie de mâncare sufletească.

Puteți folosi pâine de porumb rămasă pentru a face o umplutură clasică de pâine de porumb sau feliați pâine de porumb învechită în crutoane, amestecați cu puțin ulei de măsline și coaceți la 350 până când devine auriu și crocant. Se sfărâmă pâine de porumb proaspătă în înghețată de vanilie sau folosește-o pentru a face o prăjitură cu căpșuni îmbunătățită.

A făcut-o? Spune-ne cum a mers în secțiunea de comentarii de mai jos.

Pâine de porumb clasică
Pâine de porumb clasică

RANDAMENTE: 6 PORȚII
TIMP DE PREPARARE: 0 ORE 5 MIN
TIMP TOTAL: 0 ORE 30 MIN

INGREDIENTE
1 1/2 c. făină de porumb galbenă
3/4 c. făină universală
1/4 c. zahăr brun deschis
2 lingurite praf de copt
1/2 linguriță. praf de copt
1 lingura sare cușer
1 c. tot laptele
1/2 c. zer
2 ouă mari
3 linguri. unt, topit si racit putin

DIRECTII
1- Preîncălziți cuptorul la 400° și ungeți generos o tavă de copt de 9″-x-13″ cu unt. Într-un castron mare, amestecați făina de porumb, făina, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

2- Într-un alt castron mare, amestecați împreună laptele, zara, ouăle și untul topit. Adăugați ingredientele umede la ingredientele uscate și amestecați cu o furculiță până când se încorporează. Turnați aluatul în vasul de copt pregătit și coaceți până când blatul devine auriu și o scobitoare introdusă în centru iese curată, 20 până la 25 de minute.

3- Se lasa putin sa se raceasca inainte de servire.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*