Plăcintă cu dovleac cu caramel

Plăcintă cu dovleac cu caramel
Plăcintă cu dovleac cu caramel

Un strat de caramel ascuns sub plăcinta ta cu dovleac este genul de surpriză la care sperăm mereu. Este exact genul de schimbare de care avem nevoie masa noastră de deserturi de Ziua Recunoștinței și nu este atât de nebunesc diferit să-i supărăm pe adevărații tradiționaliști (ca mine!). Citiți cele mai bune sfaturi pentru prepararea plăcintei pentru un plus de încredere pentru cea mai bună plăcintă de până acum!

Ai făcut asta încă? Spune-ne cum a fost în comentariile de mai jos!

Plăcintă cu dovleac cu caramel
Plăcintă cu dovleac cu caramel

RANDAMENTE: 8 PORȚII
TIMP DE PREGĂTIRE: 0 ORE 15 MIN
TIMP TOTAL: 7 ORE 0 MIN

INGREDIENTE
1 aluat de plăcintă
2/3 c. caramel, plus mai mult pentru servire
1 cutie (15 oz.) piure de dovleac
1 c. smantana
1 c. zahăr brun la pachet
2 ouă mari
2 lingurite extract pur de vanilie
1 lingura. condiment pentru plăcintă de dovleac
Ciupiți sare cușer
Frisca, pentru servire

DIRECTII
1- Pe o suprafață ușor înfăinată, întindeți aluatul de plăcintă într-un cerc de 12 inchi. Transferați pe o farfurie de plăcintă de 9 inchi și apăsați ușor aluatul pe părțile laterale ale tavii. Se da la frigider 10 minute.

2- Scoateți plăcinta din frigider și tăiați marginile la o proeminență de 1 inch. Puneți marginile dedesubt pentru a fi la același nivel cu marginea plăcii de plăcintă, apoi sertiți marginile. Se toarnă caramelul pe fundul crustei de plăcintă și se netezește într-un strat uniform. Congelați timp de 20 de minute.

3- Ajustați un grătar de cuptor în poziția centrală și așezați o foaie mare de copt pe grătar. Preîncălziți cuptorul la 375°. Într-un castron mare, combina piureul de dovleac, smântâna groasă și zahărul. Adăugați ouăle și vanilia și amestecați până se omogenizează. Amestecați condimentul pentru plăcintă cu dovleac și un praf de sare.

4- Turnați umplutura de dovleac peste caramel înghețat și puneți-l pe tava de copt preîncălzită. Coaceți până când crusta este foarte aurie și doar centrul umpluturii este ușor agitată, aproximativ 1 oră și 15 minute. Opriți cuptorul și deschideți ușor ușa. Lasam placinta sa se raceasca la cuptor 1 ora. Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați să se răcească la temperatura camerei, apoi dați la frigider până se răcește bine, cel puțin 4 ore.

5- Ungeți frișcă peste centrul plăcintei și stropiți cu caramel pentru a servi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*