Prăjitură cu lămâie

Prăjitură cu lămâie
Prăjitură cu lămâie

Pregătire: 25 min
Gatiti: 55 min
Uşor
10-12 porții

Prăjitură cu lămâie
Prăjitură cu lămâie

Acoperiți acest burete citrice cu glazură de lămâie și coajă confiată. Iaurtul grecesc creează o prăjitură foarte umedă și acidulată, pentru un răsfăț irezistibil la ceai

Ingrediente
175 g unt nesarat, inmuiat, plus extra pentru tava
175 g zahăr tos auriu
3 ouă mari
3 lămâi mari neceruite, cu coajă, plus 4-4 ½ linguri de suc
250 g faina auto-levanta
½ linguriță praf de copt
100 g iaurt grecesc
400 g zahăr pudră
coaja de lamaie sau coaja confiata, pentru a servi (optional)
Pentru coaja confiată
2 lămâi mari
200 g zahăr granulat

Metodă
PASUL 1
Încinge cuptorul la 170C/150C ventilator/gaz 3. Unge cu unt o formă de tort adâncă, cu fundul liber, de 18 cm și tapetează baza cu pergament de copt.

PASUL 2
Bateți untul și zahărul tos împreună cu o spălătorie electrică până devin pufosi și palid la culoare. Se sparg ouale pe rand, batand bine dupa fiecare adaugare, apoi se adauga coaja de lamaie. Încorporați făina, praful de copt și ½ linguriță sare, apoi adăugați iaurtul.

PASUL 3
Turnați amestecul în tava tapetată, netezind blatul cu o spatulă. Coaceți în centrul cuptorului timp de 50-55 de minute, sau până devine maro auriu deasupra și ferm la atingere. Se răcește în tavă timp de 10 minute înainte de a se întoarce pe un grătar pentru a se răci complet. Se va păstra într-un recipient etanș până la patru zile sau în congelator până la o lună.

PASUL 4
Când sunteți gata să decorați, cerneți zahărul pudră într-un castron și adăugați suficient suc de lămâie pentru a crea o glazură groasă. Așezați tortul pe o farfurie de servire sau pe un suport de prăjitură, apoi puneți cu lingura peste glazură, lăsând-o să picure puțin pe părțile laterale. Acoperiți cu coaja de lămâie sau de coajă confiată, dacă folosiți (vezi mai jos), și tăiați în felii generoase pentru a servi.

PASUL 5
Pentru a face coaja de lămâie confiată, curățați de lămâi fâșii mari și largi folosind un curățător de legume. Îndepărtați orice mușcă cu un cuțit, apoi tăiați coaja în julien în bețișoare de chibrit foarte subțiri. Puneți zahărul granulat într-o cratiță cu 200 ml apă și lăsați la foc mediu până când zahărul se dizolvă. Adăugați coaja de lămâie și fierbeți ușor timp de 15 minute, apoi scoateți coaja cu o lingură cu fantă și puneți-o pe o bucată de hârtie de bucătărie să se răcească. Utilizați pentru a decora partea de sus a tortului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*