Uşor reteta de clatite

Uşor reteta de clatite
Uşor reteta de clatite

Clatita de baza este facuta dintr-un aluat simplu de oua, faina, lapte si praf de copt pentru dospit. Puteți folosi diferite tipuri de făină dacă doriți să experimentați cu grâu integral sau hrișcă. Și puteți adăuga fructe la amestec. Aluatul poate fi făcut de la zero în aproximativ același timp necesar pentru a face pâine prăjită. Cea mai consumatoare de timp a preparării clătitelor este, desigur, gătirea lor. Dar acest timp este atât de scurt încât ar trebui să le considerați o mâncare de zi cu zi, nu o sărbătoare pentru ocazii speciale. Gătiți această rețetă de câteva ori și poate deveni parte din rutina dumneavoastră săptămânală. (Sam Sifton)

Uşor reteta de clatite

INGREDIENTE:

2 căni de făină universală

2 lingurite praf de copt

¼ lingurita sare

1 lingura zahar, optional

2 oua

1 ½ până la 2 căni de lapte

2 linguri de unt topit și răcit (opțional), plus unt netopit pentru gătit sau folosiți ulei neutru

PREGĂTIREA:

pasul 1 : Încinge o grătar sau o tigaie mare la foc mediu-mic. Într-un bol, amestecați ingredientele uscate. Bateți ouăle în 1 1/2 cană de lapte, apoi adăugați 2 linguri de unt răcit topit, dacă îl folosiți. Amestecați ușor acest amestec în ingredientele uscate, amestecând doar cât să umeziți făina; nu-ți face griji pentru câteva bulgări. Dacă aluatul pare gros, mai adăugați puțin lapte.

pasul 2: Pune o linguriță sau 2 de unt sau ulei pe grătar sau tigaie. Când spuma de unt scade sau uleiul strălucește, puneți aluatul pe grătar sau tigaie, făcând clătite de orice dimensiune doriți. Reglați căldura după cum este necesar; de obicei, primul lot va necesita căldură mai mare decât loturile ulterioare. Întoarceți clătitele după ce bulele ies la suprafață și coboară maro, după 2 până la 4 minute.

pasul 3: Gatiti pana ce a doua parte este usor rumenita. Serviți sau țineți pe o farfurie rezistentă la cuptor într-un cuptor la 200 de grade timp de până la 15 minute.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*