Paste cremoase cu ricotta și ierburi

Paste cremoase cu ricotta și ierburi
Paste cremoase cu ricotta și ierburi

În această pastă simplă și primăvară, ricotta lăptoasă diluată cu puțină paste cu amidon de apă de gătit face un fel de mâncare picant și supos, care este asezonat cu o mulțime de piper negru și ierburi. Pentru cea mai bună aromă, folosiți cel puțin trei tipuri diferite de ierburi, scoateți niște ulei de măsline mai frumos și căutați ricotta proaspătă. Iubitorii de lămâie se pot rade și în coaja unei jumătate de lămâie.

Paste cremoase cu ricotta și ierburi

INGREDIENTE:

Sare

1 pound short pasta, such as shells, corkscrews, snails, butterflies, thimbles or wagon wheels

12 uncii de ricotta proaspătă, cu lapte integral (aproximativ 1 1/2 căni)

¾ cană parmezan proaspăt ras, plus mai mult pentru servire

½ cană ulei de măsline extravirgin, plus mai mult pentru servire

1 lingură piper negru măcinat grosier, plus mai mult pentru servire

2 ½ căni de ierburi moi tocate grosier, cum ar fi busuioc, arpagic, frunze de fenicul, pătrunjel, mentă, tarhon, cervil sau mărar (încercați pentru o combinație de cel puțin 3 feluri)

PREGĂTIREA

pasul 1

Aduceți o oală mare cu apă bine sărată la fiert la foc mare. Adăugați pastele și gătiți până al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Rezervați 2 căni de apă pentru gătit pastele, apoi scurgeți pastele.

pasul 2

În aceeași oală, faceți sosul: adăugați ricotta, parmezanul, uleiul de măsline, piperul și un praf mare sau două de sare și amestecați până se omogenizează bine.

pasul 3

Adăugați 1 cană de apă pentru paste în sos și amestecați până se omogenizează. Adăugați pastele și ierburile și continuați să amestecați energic până când tăițeii sunt bine acoperiți. Adăugați mai multă apă pentru paste după cum este necesar pentru un sos moale și supos. Gustați și adăugați mai multă sare dacă este necesar.

pasul 4

Pentru a servi, turnați pastele în boluri și terminați cu mai mult parmezan, ulei de măsline și piper.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*