Brownies cu ciocolată dublă

Brownies cu ciocolată dublă

Aceste brownies cu fudge întunecate și bogate sunt una dintre preferatele cititorilor noștri din toate timpurile. Cu cât este mai bună calitatea ciocolatei pe care o folosiți, cu atât rezultatele sunt mai bune.

Brownies cu ciocolată dublă
Brownies cu ciocolată dublă

Randament:
Face 9 pătrate mari sau 16 mici

Ingrediente

6 linguri de unt nesarat, plus mai mult pentru tigaie

6 uncii de ciocolată semidulce de bună calitate tocată grosier

1/4 cană pudră de cacao neîndulcită (nu procedeul olandez)

3/4 cană făină universală

1/4 lingurita praf de copt

1/4 lingurita sare

1 cană zahăr

2 ouă mari

2 lingurite extract pur de vanilie

Directii

Pasul 1

Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Tapetați o tavă pătrată de copt de 8 inchi unsă cu unt cu folie sau hârtie de copt, lăsând 2 inci să atârne peste părți. Căptușeală cu unt (excluzând surplomba); pune tigaia deoparte.

Pasul 2

Pune untul, ciocolata și cacao într-un castron mediu rezistent la căldură pus peste o tigaie cu apă clocotită; se amestecă până când untul și ciocolata se topesc. Se lasa sa se raceasca putin.

Pasul 3

Se amestecă făina, praful de copt și sarea într-un castron separat; pus deoparte.

Pasul 4

Pune zahărul, ouăle și vanilia în vasul unui mixer electric prevăzut cu accesoriul pentru tel și se bate la viteză medie până când palidează, aproximativ 4 minute. Adăugați amestecul de ciocolată; bate pana se omogenizeaza. Adăugați amestecul de făină; bateți, răzuind părțile laterale ale bolului, până se încorporează bine.

Pasul 5

Turnați aluatul în tava pregătită; blat neted cu o spatulă de cauciuc. Coaceți până când un tester de prăjituri introdus în brownies (evitați centrul și marginile) iese cu câteva firimituri, dar nu este umed, aproximativ 35 de minute. Lasam sa se raceasca putin in tava, aproximativ 15 minute. Scoateți brownies-urile; se lasa sa se raceasca complet pe un gratar inainte de a taia in patrate.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*