înghețată de căpșuni

înghețată de căpșuni
înghețată de căpșuni

Pregătire: 10 minute
Gatiti: 20 de minute
plus congelare
Uşor
Porți 8

înghețată de căpșuni
înghețată de căpșuni

Utilizați căpșuni dulci cât timp sunt în sezon pentru a face această înghețată fabuloasă de căpșuni de casă. Este perfect ca atare sau ca acompaniament de deserturi de vara

Ingrediente
400 g căpșuni, tulpinile îndepărtate
1-2 lingurite suc de lamaie
600 ml crema dubla
300 ml lapte integral
150 g zahăr tos alb
5 galbenusuri de ou
2 linguri extract de vanilie

Metodă
PASUL 1
Pune capsunile intr-un robot de bucatarie sau blender. Trimiteți un piure, apoi adăugați sucul de lămâie după gust – dacă căpșunile sunt destul de acre, veți avea nevoie doar de puțin.

PASUL 2
Se încălzește smântâna și laptele într-o tigaie până când se aburin, nu fierbe. Bateți zahărul și gălbenușurile într-un castron timp de un minut sau două până când sunt galbene palide. Turnați încet amestecul de smântână fierbinte în ouă, amestecând așa cum faceți. După ce s-a încorporat complet, se strecoară printr-o sită înapoi în tigaie. Gătiți ușor la foc mic-mediu până când se îngroașă ușor – ar trebui să acopere dosul lingurii și să lase un canal dacă treceți degetul prin el (acest lucru se va întâmpla la aproximativ 82-85C). Aveți grijă să nu o gătiți prea mult deoarece ouăle se vor amesteca. Transferați într-un bol. Se acoperă și se răcește timp de 10 minute, apoi se răcește timp de 1 oră.

PASUL 3
Amestecați piureul de căpșuni și vanilia prin crema rece. Gustați să vedeți dacă mai are nevoie de puțină lămâie sau vanilie.

PASUL 4
Congelați înghețata într-un aparat de înghețată sau recipient în congelator. Dacă nu aveți un aparat de înghețată, congelați timp de 4 ore, amestecând energic sau amestecând într-un robot de bucătărie la fiecare oră pentru a îndepărta eventualele cristale de gheață. Se va păstra la congelator până la două luni.

SFATURI REȚETE
ÎNAINTE DE SERVIRE
Lăsați înghețata afară din congelator timp de 10 minute înainte de a o scoate cu o linguriță de înghețată fierbinte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*