Ultima inghetata de vanilie

Ultima inghetata de vanilie
Ultima inghetata de vanilie

Timp total 2 ore
Gata in aproximativ 2 ore
Uşor
8 linguri mari

Ultima inghetata de vanilie
Ultima inghetata de vanilie

Este înghețata de vanilie a Angelei Nilsen cea mai fină și mai cremoasă înghețată de casă din istorie?

Ingredients
284ml double cream carton
300ml full fat milk
115g golden caster sugar
1 vanilla pod
3 large free-range egg yolks
have lots of ice cubes at the ready

Metodă
PASUL 1
Pune recipientul din mașină în congelator cu o zi înainte să vrei să faci înghețata. A doua zi, turnați smântâna și laptele într-o tigaie cu bază medie, apoi adăugați jumătate de zahăr. Tăiați pastaia de vanilie pe lungime cu un cuțit mic și ascuțit și scoateți cât mai multe semințe negre minuscule în amestecul de cremă. Tăiați păstaia în trei și aruncați-o în tigaie.

PASUL 2
Încinge smântâna și laptele la foc mic, amestecând din când în când, până aproape dă în clocot – vei vedea câteva bule la margine. Luați de pe foc și lăsați deoparte 30 de minute pentru ca vanilia să se poată infuza.

PASUL 3
Pune gălbenușurile într-un castron cu restul de zahăr și se bat cu un batător electric de mână aproximativ 2 minute până când amestecul s-a îngroșat, este mai palid la culoare și cade în panglici groase când ridici bătăile. Folosind un vas de măsurare, scoateți aproximativ 125 ml / 4 fl oz din amestecul de smântână și bateți gălbenușurile de ou pentru a le slăbi. Reincalzeste crema pana cand ajunge la fierbere, luam de pe foc si amestecam amestecul de galbenusuri.

PASUL 4
Pune tigaia la foc mic și gătește, amestecând tot timpul cu o lingură de lemn, timp de 8-10 minute, până când crema este suficient de groasă pentru a acoperi spatele lingurii. Ai grijă să nu fiarbă – de îndată ce vezi bulele pe cale să izbucnească la suprafață, ar trebui să fie suficient de groasă, așa că ia tigaia de pe foc pentru ca amestecul să nu se coaguleze.

PASUL 5
Turnați crema într-un castron termorezistent, apoi puneți-o într-un castron mai mare plin cu o treime de apă cu gheață pentru a se răci (aceasta durează aproximativ 20 de minute). Amestecați din când în când pentru a opri formarea pielii. Pune vasul cu crema la frigider pentru 3-4 ore, de preferat peste noapte, ca sa se raceasca foarte tare.

PASUL 6
Porniți mașina de înghețată, scoateți bucățile de păstăi de vanilie, apoi turnați încet crema rece. Lăsați-l să se amestece timp de 10-30 de minute (în funcție de mașina dvs.). Când se oprește, probabil că este prea moale pentru a fi mâncat, așa că puneți-l într-un recipient de plastic, acoperiți-l cu folie alimentară, apoi un capac și lăsați-l la congelator pentru minim 3 ore. (Se va păstra la congelator timp de 3 luni, dar nu îl scoateți, apoi îl înghețați din nou.) Scoateți din congelator cu 15 minute înainte de servire.

PASUL 7
Pentru a o face manual: la pasul 1, încălziți laptele, vanilia și jumătate din zahăr fără smântână (crema va fi puțin mai groasă). La începutul pasului 6, bateți smântâna astfel încât să devină ușoară și moale, nu prea tare, și pliați-o în crema rece. Congelați timp de 3-4 ore, amestecând o dată pe oră până aproape înghețați, apoi congelați ca mai sus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*