Înghețată de ciocolată

Înghețată de ciocolată
Înghețată de ciocolată

Pregătire: 20 min
plus cel puțin 6 ore de congelare
Uşor
Porții 6 – 8

Înghețată de ciocolată
Înghețată de ciocolată

Uitați de cele ale aparatelor de înghețată și ale cremelor – această înghețată de ciocolată fudgy nu numai că are un gust divin, ci este ușor de făcut și acasă

Ingrediente
200 g ciocolată neagră (cel puțin 70% cacao), tăiată în bucăți mici
500 ml crema dubla
Cutie de 340 g lapte condensat îndulcit
1 lingurita extract de vanilie
3 linguri pudră de cacao organică, cernută
50 g chipsuri de ciocolată cu lapte
fulgi de sare de mare, de servit (optional)

Metodă
PASUL 1
Topiți ciocolata într-un castron rezistent la căldură pus peste o tigaie cu apă care fierbe, asigurându-vă că vasul nu atinge apa sau faceți acest lucru în cuptorul cu microunde în rafale de 20 de secunde până când devine netedă și lucioasă. Se lasa putin la racit. Turnați smântâna, laptele condensat și vanilia într-un al doilea castron și bateți timp de 3 minute cu ajutorul unei teluri electrice până se îngroașă ușor, iar bătăile de bătut lasă o urmă în amestec când sunt ridicate peste bol. Aveți grijă să nu supraîncărcați, deoarece nu doriți ca amestecul să fie prea tare – de îndată ce bătătorii lasă o urmă, este gata.

PASUL 2
Îndoiți ușor ciocolata topită și pudra de cacao în amestecul de smântână până când se combină bine, asigurându-vă că spatula ajunge la fundul vasului, astfel încât toată ciocolata să se amestece. Încorporați majoritatea fulgilor de ciocolată, rezervând o mână mică. Răzuiți amestecul într-un recipient rezistent la congelator de 1 litru, apoi împrăștiați peste fulgii de ciocolată rezervate. Acoperiți și congelați timp de cel puțin 6 ore până când se întărește, dar se poate scoate. Se va păstra înghețat până la o lună. Pentru a servi, scoateți înghețata în boluri sau conuri de înghețată răcite și stropiți cu un praf de sare de mare, dacă doriți.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*